« Zpět na všechny příspěvky

Nový doplněk do Wordu

Je tu začátek nového semestru a s ním skvělá novinka pro uživatele citačního manažeru Citace PRO Plus. Ti, kdo se na jaře zúčastnili naší konference CitaKon 2019, již asi tuší. Máme pro Vás totiž super novinku, a to novou verzi doplňku do Wordu! 

A co nového doplněk nabízí?

Velkou novinkou je vkládání citátů přímo z manažeru. Tedy usnadnění práce s textem, který máte uložený v Pablikadu nebo manažeru Citace PRO Plus. Pokud máte v manažeru uložený vlastní dokument nebo stažený z nabídky Pablikada, tak s nimi můžete pracovat v mobilní aplikaci, a to offline i online, zajímavé pasáže si můžete stáhnout do svého účtu v manažeru Citace PRO Plus. Ve Wordu si pak jedním klikem tuto pasáž vložíte bez nutnosti kamkoli překlikávat či kopírovat pomocí CTRL+C a CTRL+V. Vloží se vám samozřejmě nejen samotný text, ale i odkaz v textu a bibliografická citace od seznamu použité literatury.

Také jste si možná v manažeru všimli nové záložky Citát u každého citačního záznamu. Zde máte uloženy jak citáty přímo z Pablikada, tak si sem můžete citát vložit sami a budete je mít kdykoli k dispozici, i když jste třeba už knížku vrátili do knihovny. I takto uložené citáty můžete vkládat přímo do textu pomocí doplňku do Wordu.

Druhým praktickým vylepšením je Pamatovák naposledy použité složky :-) Při vkládání citací do Wordu z určité složky už nebudete muset při vkládání znovu volit potřebnou složku, ale doplněk si zapamatuje tu, kterou jste použili naposledy.

Markéta Kytnerová, 2019-09-10


Sdílet příspěvek: