« Zpět na všechny příspěvky

Citace částí v manažeru Citace Pro

Citace částí v manažeru Citace Pro

Citujete více článků z jednoho časopisu nebo více příspěvků z jednoho sborníku? Ano? Tak to můžete využít funkci Části, která se nachází v manažeru Citace PRO v dolním menu u každé citace.

Příspěvek ve sborníku

Pro citaci knih nebo sborníku a jejich částí stačí vytvořit příslušnou citaci celého sborníku (resp. knihy) poté kliknout na položku Části a do formuláře vyplnit údaje o názvu příspěvku, jeho autorech a také rozsah stran příspěvku. Takovýchto příspěvku ke sborníku můžete vytvořit více.


Příspěvek v periodiku

U periodik je situace obdobná jako u sborníku, nejprve vytvoříte citaci celého periodika a poté kliknete na možnost Části a vyplníte formulář o daném článku. Je zde ovšem drobná zrada :-) U takto vytvořeného periodika je potřeba vyplnit údaje o ročníku a číslu, takže jednotlivé články se pak musí vztahovat právě k tomuto číslu a ročníku. Pokud byste vytvořili více citací článků (tedy příspěvků) z různých ročníků nebo čísel, tak se číslování přepíše u všech uložených článků podle číslování, které zapíšete u posledního citovaného článku. Pro každé číslo a ročník je tedy potřeba vytvořit nový záznam celého periodika.


Části můžete citovat u všech příspěvků, např. u webových stránek.

Markéta Kytnerová, 2021-10-25


Sdílet příspěvek: