« Zpět na všechny příspěvky

Sdílení složek - návod

Jak bylo napsáno v minulém příspěvku, tak dnes si představíme detailněji nové sdílení složek.

Možnost sdílení složek naleznete v pravém horním menu v každé Vámi vytvořené složce.



Při sdílení složky můžete nyní zvolit tři různé úrovně nastavení oprávnění:

Pouze čtení - uživatel může nasdílené citace, včetně poznámek, anotací, klíčových slov a citátů, pouze prohlížet a zkopírovat si je do svého účtu, kde je již může editovat.

Omezená práva - uživatel může u nasdílených citací prohlížet nahrané soubory, editovat poznámku, klíčová slova, anotaci, citáty a provedené změny se promítnou ostatním uživatelům. Citace lze pouze prohlížet bez možnosti editace, je také možné si je zkopírovat dále do účtu, kde s nimi může uživatel již pracovat dle libosti.

Plná práva - uživatel může u nasdílených citací editovat poznámku, klíčová slova, anotaci, citáty, číst a stahovat nahrané soubory, a také editovat údaje v citacích. Tyto změny se promítnou i ostatním uživatelům. Samozřejmostí je možnost zkopírování do svého účtu.


Další možnost je sdílet složku veřejně pomocí vygenerované URL adresy. V tomto případě budou citace v nasdílené složce automaticky v režimu Pouze čtení.




Samozřejmostí je také možnost pracovat s nasdílenými citacemi v doplňku do Wordu.


Úroveň oprávnění je možné kdykoli dodatečně změnit, odebrat či přidat další uživatele. Pro snadnější přidávání uživatelů Vám pomůže našeptávač mailových adres uživatelů Vaší instituce (pro cizí instituce je zakázaný, protože GDPR :-) ).


Pokud s Vám někdo sdílí složku, ale vy už si to nepřejete/nepotřebujete (např. Vašich 100 studentů Vám každá nasdílí složku jako domácí úkol), tak ji můžete odsdílet. Vyberete složku k odsdílení, v pravém horním menu kliknete na ikonu Zrušit sdílení složky.

Budete-li mít k novému sdílení složek nějaké připomínky, dotazy nebo nápady, dejte vědět na podpora@citace.com.

Markéta Kytnerová, 2021-01-12


Sdílet příspěvek: